“Головного прибиральника Куп’янська” при окупантах засудили до 5 років ув’язнення

З початку липня 58-річний зловмисник добровільно прийняв пропозицію ворога і очолив комунальне підприємство “Благоустрій міста” при окупаційній адміністрації. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Колаборант перереєстрував українське комунальне підприємство у фейкових органах влади окупантів, брав безпосередню участь у службових нарадах окупаційної адміністрації та погоджував з ними свої дії та рішення. Також новий “керівник” підписував повідомлення мешканцям окупованого Куп’янська з вимогами оплати комунальних послуг на користь російсько-окупаційної влади. За свою роботу колаборант отримував заробітну плату в російських рублях.

Колаборанта затримали після деокупації міста. Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна. До того ж, суд позбавив його права обіймати адміністративно-розпорядчі посади строком на 10 років. Наразі ще триває час на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі