Горіли речі та меблі: рятувальники розповіли про пожежу в ХНУ імені Каразіна

Займання сталося в підсобному приміщенні, розташованому на напівповерсі між першим та другим поверхами будівлі головного корпусу університету. Як повідомили в облуправлінні ДСНС, спрацювала пожежна сигналізація.

“Без постраждалих та наслідків для навколишнього середовища”: на Зміївській ТЕЦ прокоментували пожежу

На місце події прибули вісім відділень на автоцистернах, автомобіль першої допомоги, машина газодимозахисної служби та чотири автодрабини, дві з яких довжиною 50 метрів. Всього було задіяно півсотні рятувальників.

Ще до їх прибуття в університеті провели евакуацію студентів і викладачів. На свіже повітря самостійно вийшли 300 осіб. Завдяки грамотним діям співробітників університету, постраждалих вдалося уникнути.

Встановлено, що у підсобному приміщенні горіли меблі та речі на площі 30 квадратних метрів. Рятувальники не дали вогню поширитися за межі цього приміщення, особливо в актовий зал, який знаходиться зверху. О 13:30 пожежу було повністю ліквідовано. Причина його виникнення та сума заподіяної шкоди встановлюються.

“Ніякого будинку престарілих тут немає”: після пожежі приватні хоспіси ховаються від ЗМІ

Нагадаємо, раніше сталася пожежа на території Благовіщенського собору в Харкові. Загорілася одноповерхова господарська будівля поруч з храмом. Всередині горіли залишки свічок, парафіну, одяг, речі. Вогонь пошкодив 60 квадратних метрів площі. Постраждалих немає. Попередня причина загоряння — коротке замикання електропроводки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі