Гвинтівка без набоїв та каска з Другої світової: полонений бойовик розповів, як їх гнали в атаку на позиції ЗСУ

Українські військовослужбовці в районі Красногорівки взяли в полон бойовика так званої “ДНР”. Терорист виявився родом з Іловайська, що в Донецькій області. На допиті він розповів про жахливі реалії того, як воюють банди з “ДНР”, яких використовують росіяни, як гарматне м’ясо.

Як повідомляє 24 канал, терорист на ім’я Олександр служив у незаконному збройному формуванні” 125-й полк НМ ДНР”, який брав участь у бойових діях на Херсонському напрямку. Пошарпане формування росіяни вивели в Донецьку область – але не для переформування, а для того, щоб кинути в бій пізніше.

“Морально ж теж втомлені”: окупант скаржиться на депресивні настрої солдатів — перехоплення ГУР

Сам терорист стверджує, що він”насильно мобілізований”. У лавах “полку” були ті, хто пересувався з паличкою, мав різні захворювання, а багато хто думав, що їх призвали на мобілізаційні збори. Реальність виявилася жорсткішою-ніяких медкомісій не було,” мобиків ” привезли під Херсон, видали спорядження і почали кидати на штурми.

Зі спорядження у них були гвинтівки без патронів і старі каски часів Другої світової війни. Ніякої військової підготовки солдатам не дали.

Вже після перекидання під Красногорівку група, в якій “служив” полонений Олександр, потрапила в засідку ЗСУ, його товариші були вбиті або втекли, а сам бойовик отримав поранення і потрапив у полон.

“Олександр звертається до тих, кого можуть мобілізувати на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, і каже, що найімовірніше вони просто будуть гарматним м’ясом і ніхто з ними не буде рахуватися. Тому перш ніж йти за повісткою, бойовик радить подумати 10 разів і каже, що краще вже потрапити до в’язниці або втекти з окупованого Донбасу” – зазначає видання.

Коментарі