Стало відомо, хто може очолити новостворений Державний біотехнологічний університет у Харкові

Відповідні документи були опубліковані в Єдиному державному реєстрі декларацій.

На посаду першого проректора ДБУ претендує Олексій Красноруцький. У своєму звіті за 2020 рік претендент вказав квартиру площею 64,7 квадратних метра, гараж – 23 квадратних метри й автомобіль Audi 1993 року випуску. На дружину Красноруцького також оформлений автомобіль Toyota Land Cruiser 2010 року випуску. Торік Красноруцький отримав зарплату в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка у розмірі 250 тисяч гривень. Дружина претендента заробила в АТ “УкрСиббанк” 200 тисяч. Також кандидат в проректори задекларував стипендію сина в розмірі 5200 гривень і бонуси – 11 800. Готівкою він зберігає 90 000 гривень, у дружини є $30 000, у сина – $2000. Крім цього, на банківських рахунках Красноруцьких зберігають 40 000 гривень.

У Харкові ректорка університету купила квартиру за 1,9 мільйона гривень

Бажання стати проректором ДБУ з науково-педагогічної роботи також виявила Оксана Нестеренко. В її звіті за минулий рік вказана квартира на 48 квадратних метрів у Харкові, а також чверть нерухомості загальною площею 90 квадратних метрів у Краснокутському районі. На чоловіка претендентки записані дві квартири в Харкові площею 26 і 52 квадратних метри та ділянка землі в тому ж Краснокутському районі площею 10 тисяч квадратних метрів. Оксана Нестеренко має право безплатного користування автомобілями BMW X3, який оформлений на її чоловіка, і KIA Rio, який належить Олександру Грищенко.

Нова ректорка ХНУ звільнила всіх проректорів

 

У своїй декларації претендентка на посаду проректора ДБУ з науково-педагогічної роботи вказала дохід у розмірі 176,5 тисячі гривень – зарплата в Харківському державному університеті харчування та торгівлі, соцвиплати в тому ж ЗВО – 16,8 тисяч гривень. Чоловік Нестеренко за минулий рік отримав зарплату у розмірі 434,7 тисячі гривень у військовій частині А-1302, пенсію – 43,8 тисячі, та близько 10 тисяч гривень за надання земельного паю, отримання соцдопомоги й соцвиплат. Готівкою Нестеренко зберігають $25 тисяч і близько 430 тисяч гривень.

На посаду проректора ДБУ з наукової роботи претендує також Тетяна Власенко. У свою декларацію за минулий рік вона внесла харківську квартиру площею 94,3 квадратних метра та нерухомість в спільному праві використання на 67,7 квадратних метрів у Харкові. За минулий рік Тетяна Власенко в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка отримала зарплату в сумі 180,9 тисяч гривень, 137 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності, 15,6 тисячі гривень аліментів, і 23 тисячі гривень відсотків від “Мегабанку”. Готівкою Тетяна Власенко зберігає $30 тисяч і 27 тисяч гривень, на рахунку в банку – близько 121 тисячі гривень.

Кагановська призначена ректором Харківського національного університету

На посаду проректора з науково-педагогічної роботи в ДБУ також претендує Олексій Алфьоров. У своїй декларації за 2020 рік він вказав лише легковий автомобіль Citroën C4 2021 року випуску. Згідно з документом, власного житла сім’я Олексія Алфьорова не має. За минулий рік претендент заробив у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка 215,8 тисячі гривень. Також Алфьоров вказав в декларації 8,5 тисячі гривень матеріальної допомоги, 8 тисяч гривень – оплата праці за сумісництвом і 13 тисяч гривень, які він зайняв. Його дружина за минулий рік в Обласному будинку дитини №3 заробила 107,6 тисячі гривень. Готівкою сім’я Алфьорових зберігає $3 тисячі, 25 тисяч гривень. На банківському рахунку – 45 тисяч гривень і $975.

Варто відзначити, що на пост ректора ДБУ розглядається кандидатура колишнього заступника голови ХОДА Руслана Тіхонченка. На попередньому посту він пропрацював з січня 2020 по березень 2021 року. Сам ексчиновник раніше Newsroom підтвердив можливість свого призначення.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі