“Вже виросла та мовчала багато років”: після розголосу про домагання 83-річного керівника гуртка на Харківщині до поліції звернулася ще одна жертва

В основі оголошеної підозри в педофілії 83-річному керівнику туристичного гуртка в Шарівсьткому ліцеї лежать не просто слова потерпілих, а професійна робота слідчих та результати експертиз. Про це заявив начальник слідчого управління полції Харківської області Сергій Болвінов, який виїжджав на місце та поспілкувався з учасниками подій і слідчими особисто.

“Хочу зазначити – місця спекуляціям та емоціям в цьому розслідуванні не буде. Саме так працюють і слідчі. Всі висновки про те, що саме робив 83-річний керівник гуртка, вони робили на основі результатів, які маємо від експертів та спеціалістів. Вони провели ретельні судові психологічні експертизи, слідчі експерименти, докладний аналіз специфіки роботи з туристичним спорядженням, потерпілі навіть були допитані в суді”, – написав Сергій Болвінов у Facebook.

Після розголосу ситуації до полыції звернулася ще одна потерпіла, яка заявила, що так само зазнала насилля сексуального характеру від цього чоловіка.

“Ця дівчинка вже виросла та мовчала багато років. І лише нині наважилася розповісти про те, що вона пережила. Каже, в дитинстві боялася, що батьки не повірять. Слідчі вже поспілкувались з жінкою. Її свідчення долучено до справи. Ця жертва відвідувала гурток ще на початку дев’яностих. Розповідає, що тоді керівник гуртка так само торкався руками її статевих органів у спортивній залі. В той час вона навчалася в молодших класах. Більше того, дії сексуального характеру, свідчить жінка, були не лише на заняттях. За її словами, один з таких випадків стався вночі у наметі під час виїзду групи до Карпат – чоловік торкався статевих органів та ліз під спідню білизну, – розповіла заявниця. Цей випадок, як і всі інші, ми так само реєструємо та будемо ретельно розслідувати. Тому закликаю всіх, хто не наважувався раніше, – не боятися та не соромитися”, – розповів Сергій Болвінов.

За його словами, через те, що директор ліцею, в якому учні відвідували гурток, – це дружина підозрюваного, слідчі звернулися до контролюючих органів, щоб провели перевірку, а також підключили ювенальну поліцію.

Сергій Болвінов додав, що триматиме це розслідування на особистому контролі.

На випадок, якщо хтось стикався з такими домаганнями, контакт слідчого: +380 67 952 9306, заступник начальника відділу слідчого управління Сергій Ребенко.

На Харківщині правоохоронці вручили підозру в педофілії 83-річному керівнику гуртка

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі