Харків’янин передав росіянам інформацію про блокпоста ЗСУ: суд вирішив обмежитися умовним терміном

Київський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про передачу несанкціонованої інформації про ЗСУ. Фігурант повністю визнав провину. Про це стало відомо із Єдиного реєстру судових рішень.

Фотографував місця розташування ЗСУ: у Києві затримали російського навідника (Фото)

За даними слідства, фігурант був негативно налаштований стосовно державних органів та українських солдатів. 27 травня в соцмережі “Spaces” він листувався з жінкою, яка попросила його передати інформацію про блокпоста та місця розташування бійців ЗСУ у селищі Пересічне.

Андрій Кожевніков переслав їй фрагменти Google Maps, на яких окреслив всю необхідну інформацію. Під час розгляду чоловік визнав свою провину. Він також попросив врахувати, що сам звернувся до правоохоронних органів.

Публічно принижував українську мову: у Харкові затримали інтернет-агітатора (Відео)

Вантажника компанії “Авеню 7” визнали винним за статтею 114-2 (“поширення інформації про ЗСУ в умовах воєнного стану”) КК України. Його засудили до п’яти років позбавлення волі із трирічним випробувальним терміном. Вердикт може бути оскаржений до апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі