Харків’янин зібрав понад 200 тисяч гривень на ЗСУ, подолавши повну дистанцію Ironman

Триатлет-аматор Вадим Коваленко самостійно подолав дистанцію Ironman у Сумській області, щоб зібрати кошти на авто для українських військових. Дистанція включає 3,9 км плавання, 180 км на велосипеді та 42,2 км бігу. Харків’янин подолав її за 9 годин 12 хвилин. Про це стало відомо під час прямого включення з місця фінішу на сторінці спортсмена в Instagram.

«Ще 23 лютого я працював директором готелю, мав багато планів на майбутнє і готувався відсвяткувати день народження доньки, яка народилася 24 лютого. Але цей ранок змінив усе… З початком війни весь вільний час я намагався волонтерити, щоб бути корисним нашій армії та країні. Коли дізнався, що одного військовослужбовця, який перебуває на передовій, забезпечують до десяти осіб у тилу, зокрема цивільних, то вирішив, що я теж маю стати одним із цих десяти», – розповів Вадим Коваленко.

Під час гонки за ним слідував автомобіль супроводу, також велася онлайн-трансляція. Протягом усього часу подолання дистанції тривав збір коштів для ЗСУ. Усього вдалося зібрати 216 тисяч гривень. Пізніше на сторінці спортсмена опублікують звіт про їх перерахунок на користь українських захисників.

Українські музиканти зібрали 1,7 мільйона гривень для бійців

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі