Харківська область на четвертому місці в країні за кількістю померлих від коронавірусу – РНБО

За час пандемії в нашому регіоні коронавірус лабораторно підтвердили у 147 232 осіб.

У харківській лікарні дитяче відділення переоснастили для прийому хворих з COVID-19

Про це свідчать дані моніторингової системи РНБО. За інформацією медиків, за минулу добу в Харківській області COVID-19 діагностували у 60 пацієнтів. Всього по Україні інфекцію виявили у 2 211 683 особи (2266 випадків за добу), з них 51 054 – померли 2 080 382 – змогли подолати інфекцію.

За добу найбільша кількість підтверджених випадків коронавірусу лікарі зафіксували у Києві (566), а також Запорізькій (230) і Дніпропетровській (156) областях. Харків займає 14 рядок у рейтингу. У той час, як за кількістю померлих від ускладнень пацієнтів, регіон стабільно входить до переліку антилідерів. За минулу добу в місті й області від наслідків коронавірусу померли 9 осіб. Більше – в Дніпропетровській області (22), а також Києві та в Херсонській області (по 11).

Де в Харкові можна зробити тест на COVID-19: лабораторії, розклад і вартість

Нагадаємо, раніше харківські медики отримали спеціальну машину швидкої допомоги для пацієнтів з COVID-19. Автомобіль Volkswagen Crafter оснащений колісною базою позашляховика, що допоможе медикам без перешкод дістатися до пацієнтів по бездоріжжю. У салоні є інфузомат (прилад, який контролює введення ліків у дорозі), медичні ноші на пневматичних моноблоках, а для транспортування пацієнтів з коронавірусом тут додатково встановили ШВЛ-апарат, монітор пацієнта, пульсоксиметр і дефібрилятор.

Коментарі