Харківська область: огляд головних подій станом на ранок 19 травня (Фото, Відео)

У Харківській області, згідно з ранковим зведенням Генштабу Збройних Сил України, існує висока ймовірність ракетних ударів по всій території країни.

На Слобожанському напрямку ситуація залишається стабільною, але декілька населених пунктів, зокрема Стариця, Синельникове, Огірцеве, Гатище, Нестерне та Бударки, опинилися під обстрілами.

На Куп’янському напрямку Кам’янка, Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Табаївка та Берестове зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Упродовж дня 18 травня російські бойовики здійснили два ракетних удари по житловому сектору селища Циркуни Харківського району. Унаслідок обстрілу два приватних житлових будинки було повністю зруйновано, без пожеж. Під завалами зруйнованих будівель рятувальники виявили тіло загиблого місцевого жителя 1971 року народження. За даними екстреної медичної допомоги, ще двоє осіб постраждало.

О 21:35 село Перківка Вовчанської громади було обстріляне, що спричинило загоряння сухої трави та очерету на його межах. Площа пожежі становила 5 гектарів на момент прибуття пожежників. Вони боролися з вогнем до 01:25, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Наслідки ракетного удару по селу Циркуни (Фото)

Також, в селі Стариця виникла лісова пожежа за даними Харківської обласної військової адміністрації.

У місті Вовчанськ Чугуївського району пошкоджені житлові будинки, паркан та об’єкт цивільної інфраструктури.

У селі Тешенківка Куп’янського району, також через обстріли з РСЗВ, були пошкоджені будівлі, майно та техніка фермерського господарства.

Рятувальні служби Державної служби з надзвичайних ситуацій здійснили 32 оперативних виїзди, з яких 15 були пов’язані з ліквідацією пожеж, включаючи 2, спричинених обстрілами. Також, було надано допомогу населенню у 9 випадках.

Одну особу врятували під час пожежі, що не пов’язана з бойовими діями. Інцидент стався о 16:50 на вулиці Потоцького, 34 у Харкові. Вогонь охопив квартиру на 7-му поверсі 12-типоверхового будинку. Рятувальники евакуювали мешканця квартири з задимленого приміщення, о 17:51 пожежу було ліквідовано. Попередньо причиною виникнення пожежі стало недбале поводження з вогнем.

Піротехнічні розрахунки знешкодили 183 вибухонебезпечні предмети.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі