Підприємця, який планував авіабізнес на окупованих територіях, судитимуть за колабораціонізм (Фото, Відео)

За матеріалами Державного бюро розслідувань будуть судити підприємця, якого обвинувачують у колаборації та планах створення авіабізнесу на тимчасово окупованих територіях України.

Після завершення спеціального досудового розслідування працівниками Державного бюро розслідувань (ДБР), було скеровано обвинувальний акт до суду.

На початку війни, директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де розпочав співпрацю з представниками країни-агресора.

Його замисел полягав у створенні авіабізнесу на тимчасово окупованих територіях України, сподіваючись на розповсюдження “руського миру” на всі південні та східні області.

Підприємець обіцяв передати один із пасажирських літаків АН-140-100, який фактично належав його компанії та перебував на території України, керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів.

Затримано членів організації, яка ошукувала громадян ЄС через фішингові «call-центри» у Києві (Фото, Відео)

Крім того, він зазначив, що домовиться з бізнес-партнерами щодо передачі трьох інших літаків компанії, які наразі знаходяться на території рф.

Зараз пасажирський літак АН-140-100 перебуває під арештом та переданий Агентству з питань виявлення активів (АРМА).

Бізнесмен обвинувачується у колаборації зі збройними формуваннями, що діють на окупованих територіях (частина 1 статті 14, частина 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво відбувається Донецькою обласною прокуратурою.

Коментарі