Харківська область знаходиться на порозі “червоної” зони – санлікар

Наш регіон потрапив у список областей, в яких перевищено рівень госпіталізацій і зайнято понад 60% лікарняних ліжок.

Про це повідомив Головний державний санітарний лікар Ігор Кузин в ефірі Українського радіо.

Так, за словами медика, збільшені показники фіксують у Житомирській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій і Харківській областях.

“Епідемічна ситуація прогнозовано погіршується. Ми вже маємо рішення про переведення Херсонської області в червоний рівень. У цій області ситуація зараз найгірша”, – констатував Кузін, додавши, що перераховані області знаходяться на кордоні “помаранчевого” і “червоного” рівнів поширення коронавірусу.

МОЗ затвердило список професій, для яких вакцинація є обов’язковою

За його словами, утримувати ситуацію вдається завдяки збільшенню кількості ліжок та нових механізмів тестування, однак показники продовжують стрімко рости.

“Пікові навантаження на систему охорони здоров’я у нас очікуються все-таки на другу половину листопада”, – вважає санлікар.

 

 

Коментуючи високі показники смертності внаслідок COVID-19 в останні дні, Кузін зазначив, що це пов’язано з агресивністю і заразністю штаму “Дельта”.

Зеленський назвав мінімальну зарплату, яку отримуватимуть медики

Раніше харківський педіатр Євген Комаровський розповів, як захиститися від нового штаму коронавірусу. Лікар вважає, що на сьогодні основні вакцини захищають від важкої форми коронавірусу “Дельта” і здатні уберегти пацієнта від попадання в реанімацію. Комаровський рекомендує всім дотримуватися стандартних запобіжних заходів – носити маски, користуватися антисептиком, уникати великого скупчення людей у закритому просторі й утримуватися від поїздок в країни, де зафіксували “індійський штам”.

Коментарі