Харківська облрада хоче забрати у власність ж/д лікарні, які обійдуться бюджету в півмільярда на рік — Скоробагач

Харківська обласна рада хоче прийняти у власність дві залізничні лікарні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат облради Володимир Скоробагач.

Він повідомив, що про це стало відомо з листа на Міністерство інфраструктури України, яке було підписано новим губернатором Олегом Синьогубовим та головою облради Тетяною Єгоровою-Луценком.

Скоробагач зазначив, що утримання двох лікарень обійдеться обласному бюджету у велику суму грошей.

“Минулого року на утримання восьми своїх лікарень “Укрзалізниця” витратила 1,2 мільярда гривень, а цього року ця цифра може дорівнювати 2 млрд грн. Утримання двох харківських лікарень нашому обласному бюджету з таких розрахунків обійдеться в 400 мільйонів. Крім того, ці лікувальні установи потребують великих ремонтів. Тому, ця цифра може істотно збільшитися”, – зазначив Володимир Скоробагач.

Крім того, на його думку, була порушена сама процедура розгляду цього питання. Оскільки лист був підписаний Олегом Синьогубовим та Тетяною Єгоровою-Луценко без розгляду цього питання депутатами обласної ради.

“Голова облради без депутатського корпусу не може одноосібно прийняти таке рішення. Для цього необхідно провести цілу процедуру — розглянути питання на комісії, пізніше — в сесійній залі. Або ж “Укрзалізниця” своїм листом може просити обласну Раду прийняти у власність територіальних громад, сіл, селищ і міст об’єкти, які їм належать. З відповідним обґрунтуванням таке питання теж має пройти всю процедуру колегіального органу”, — написав депутат.

За його словами таке витрачання коштів, в умовах щорічного зменшення бюджету розвитку та загострення ситуації на кордоні є неприпустимим.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі