Харківська облрада розгляне звернення про заборону церкви РФ наприкінці січня

Харківська обласна рада може розглянути можливість прийняття звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну про заборону російської православної церкви та її структурних підрозділів в Україні наприкінці січня.

Пропозицію прийняти звернення на розгляд на сесії облради 24 грудня вніс голова фракції “Європейська солідарність” Олександр Скорик.

“Представники місцевого самоврядування обурені, що під час повномасштабної агресії Росії на території України діє широке представництво російської православної церкви в Україні, яка називається Українська православна церква Московського патріархату. До війни дана структура активно просувала ідею братерства з Росією, а агресія Росії проти України з 2014 року, зокрема повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, здійснюється як із застосуванням Збройних сил держави-агресора, так і із застосуванням пропаганди, маніпуляцій та сіяння розбрату в українському суспільстві», — наголосив він.

Паспорти рф, прапор “новоросії” та вкрадена колекція ікон: результати обшуку в єпархіях УПЦ МП (Фото)

Крім того, Скорик додав, що раніше Харківською районною радою таке звернення вже було підтримано одноголосно.

“До нас зайшов проєкт рішення з приводу даного питання. Враховуючи, що сьогоднішнє засідання є позачерговим, даний проєкт рішення не пройшов ще профільні комісії та юридичне управління. Тому цей проєкт рішення буде підготовлений, вивчений і пройде через профільні комісії, на наступну чергову сесію, яка буде в кінці січня», — заявила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Коментарі