Паспорти рф, прапор “новоросії” та вкрадена колекція ікон: результати обшуку в єпархіях УПЦ МП (Фото)

В ході контррозвідувальних заходів в єпархіях УПЦ (МП), розташованих в Херсонській, Черкаській, Житомирській і Волинській областях були виявлені російські паспорти, пропуску “федеральних радників рф”, прапор “новоросії” та ряд інших, вельми цікавих знахідок.

Про це повідомляється на офіційному телеграм-каналі Служби безпеки України.

Зокрема, серед знайденого була колекція ікон, викрадених російськими окупантами з будинку почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсона. В ході розслідування встановлено, що настоятель Успенського собору був присутній в кремлівському залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. Незадовго до визволення міста, супроводжуваний російськими загарбниками, священник втік на тимчасово окуповані території на півдні України.

Нова серія обшуків: СБУ проводять контррозвідувальні заходи в храмах УПЦ МП Житомирської області

В результаті подальшого ретельного огляду церковних приміщень знайдені перепустки, виписані на ім’я “федерального радника військово-цивільної адміністрації рф” та російські паспорти місцевих священників. Варто відзначити, що отримані вони були в цьому році, під час окупації Херсона.

Також на територіях інших храмів були знайдені:

  • Красногірський Свято-Покровський жіночий монастир на Черкащині — прапор так званої “новоросії” а також ціла бібліотека з пропагандистською літературою російських авторів;
  • Чоловічий монастир Овруцько-Коростенської єпархії та Скиту в Житомирській області — особи, які підтримують зв’язок з абонентами рф, та раніше мали судимості. Контакти перевіряються СБУ.
  • Монастир на Житомирщині — особа, яка перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла з 2020 року;
  • Свято-Миколаївський Мілецький монастир — тексти молитов за країну-агресора та російські “підручники”, які вихваляють кремлівський режим.

За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Коментарі