Харківська облрада вирішила не платити компенсацію колишньому голові Товмасяну, якого судять за корупцію

Депутати Харківської облради на сьогоднійшній сесії не підтримали проект рішення про виплату заробітної плати за час працевлаштування колишньому голові Артуру Товмасяну.

У пояснювальній записці до проєкту рішення сказано, що Артура Товмасяна звільнили з посади голови облради 19 серпня 2021 року у зв’язку із достроковим припиненням повноважень. Згідно з ч. 2 ст. 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності – інша рівноцінна робота (посада) на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання такої посади на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради зберігається, але не більше шести місяців, середня зарплата, яку він одержував у раді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету.

12 січня 2022 року до облради надійшла заява Товмасяна про збереження за ним середньої заробітної плати.

Секретне листування та пляшка коньяку в подарунок: в суді оприлюднили докази проти Артура Товмасяна

Нгадаємо, що 22 липня 2021 року у Харкові затримали заступника голови Харківської обласної ради та адвоката за підозрою в отриманні хабаря від керівника комунального підприємства за “сприяння” у працевлаштуванні. Пізніше аналогічну підозру вручили голові облради Артуру Товмасяну, а Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,9 мільйона гривень. Заставу внесли, і Товмасяна забав’язали відзначатися у слідчого, прокурора або у суді та здати на зберігання загранпаспорт.

Справа Товмасяна: матеріали щодо хабарів у Харківській облраді передали до суду

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі