Харківські КП придбають палива на понад 10 мільйонів гривень за завищеними цінами —ХАЦ

Відразу декілька комунальних підприємств у Харкові уклали угоди без проведення торгів з одним і тим самим постачальником — ТОВ “Торговий дім “Сан ойл”. Як повідомили у “Харківському антикорупційному центрі”, придбати паливло планують за ціною, яка є вищою за аналогічні угоди. Загальна сума контрактів становить понад 10 мільйонів гривень, а переплата може скласти понад мільйон.

“Відмили” чверть мільйона на харчуванні дітей: в суд подали позови через закупівлі в освітніх закладах Харкова

Як стало відомо з сайту “Прозорро”, КСП “Харківгорліфт” уклало угоду на постачання бензину А-92 по ціні 51,5 гривень за літр та дизельного палива по ціні 58 гривні за літр. Загальна сума угоди – 2,39 млн. грн. 

КП “Харківжилбуд” зробило закупівлю за аналогічними цінами на мільйон гривень. Також на мільйон придбає палива КП “Центр поводження з тваринами”. 

СКП “Харківзеленбуд” оголосило про намір також укласти угоду з ТОВ “Торговий дім “Сан ойл” на суму 2,65 млн грн. Ціна дизпалива — 58 грн за літр.

На майже 2,5 млн грн палива у того ж постачальника замовляє КП “Муніципальна компанія поводження з відходами”.

На суму понад 3 млн грн планує замовити палива у “Сан Ойл” КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство”, але вартість в цьому випадку не вказана.

Для порівняння КП “Харківводоканал” знайшов іншого постачальника, з якими підписав контракт на суму понад 6 млн грн. Ціна дизельного палива склала 53,9 гривні за літр.

Варто зазначити, що по 58 гривень дизпаливо “Сан Ойл” пропонує лише комунальним підприємствам Харківської міськради. Так, у Лозовій дизпаливо для потреб рятувальників ця фірма буде постачати по 52 гривні. В Ізюмі дизпаливо будуть продавати по 55 гривень, а бензин А-92 – по 49 гривень за літр. Обласна інфекційна лікарня змогла домовитися з постачальником щодо продажу палива трохи дешевше ніж 55 гривень за літр.

Теги:

Коментарі