Суд відмовив пасинку Кернеса, який вимагав від одіозного депутата 360 тисяч гривень

Харківський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та відмовив у задоволенні позову Родіона Гайсинського до депутата Анатолія Родзинського. Вердикт може бути оскаржений у касації. Про це стало відомо із Єдиного реєстру судових рішень.

Пасинок Кернеса розповів, як ледь не загинули його вітчим і мати

У березні 2020 року пасинок тодішнього мера Геннадія Кернеса подав позов, у якому просив визнати недостовірним пост у мережі Facebook і стягнути з автора 360 тисяч гривень. У таку суму Родіон Гайсинський оцінив свою моральну шкоду від публікації, в якій його назвали “першим хворим на COVID-19 у Харкові”. Відповідачем став Анатолій Родзінський.

15 квітня цього року Харківський районний суд підтримав вимоги позивача. З Родзинського, який встиг за цей час стати депутатом міськради, вирішили стягнути 360 тисяч та ще 5,2 тисяч судового збору. Проте юрист оскаржив цей вердикт і заявив, що не має відношення до сторінки, на якій було зроблено публікацію.

Громадянська дружина та пасинок Кернеса обзавелися активами на 1,3 мільярда – ЗМІ

Харківський апеляційний суд прислухався до позиції відповідача та скасував рішення першої інстанції. Позов про спростування недостовірної інформації та компенсацію моральної шкоди було відхилено. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений у Верховному суді.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі