Харківські силовики викрили нелегальний кол-центр з місячним обігом в три мільйони гривень

Фігурантам може загрожувати до 12 років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “главку”. За даними слідства, 32-річний житель Запоріжжя організував нелегальний кол-центр і найняв 15 людей у віці від 28 до 49 років. Його подільники, представляючись співробітниками виконавчої служби, держказначейства або банківських організацій, дзвонили громадянам України та виманювали у них персональні дані, реквізити і CVV-коди платіжних карт. Порушники також використовували програми для приховування мобільних номерів, а клієнтські бази купували в DarkNet.

“Ваш син в поліції”. У Харкові патрульні затримали шахрая

Здобуті обманним шляхом гроші фігуранти переводили на електронні гаманці, банківські карти своїх подільників, конвертували в криптовалюту, а потім переводили в готівку.

Під час обшуків в Запоріжжі харківські силовики вилучили робочі чернетки, 55 мобільних телефонів, понад 100 сім-карт і банківські картки. За даними поліції, щомісячний обіг нелегального кол-центру склав три мільйони гривень.

Харківська СБУ викрила ув’язнених, які вкрали у бізнесменів мільйон гривень

Зараз вирішується питання про затримання організатора незаконного бізнесу та його спільників, а також вручення фігурантам підозр за статтею 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

callcentercallcanter_06092021_.jpg

Нагадаємо, раніше в Харкові “чорні рієлтори” продали чужих квартир на п’ять мільйонів гривень. За інформацією поліції, до складу банди входили четверо чоловіків у віці від 35 до 40, організатором незаконного бізнесу став раніше судимий харків’янин. Подільники, діючи в змові з державними реєстраторами та нотаріусами, використовували підроблені доручення і документи, що засвідчують право власності для продажу чужих квартир. Аферисти вибирали ті об’єкти, власники яких померли, наймали підставних власників, після чого продавали нерухомість нічого не підозрюваним покупцям.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі