“Харківські Соколи” підписали контракт з одним з найкращих українських тренерів

Новим тренером баскетбольного клубу з Харкова став Валерій Плеханов. Раніше він очолював БК “Запоріжжя”, з яким вигравав бронзові та срібні медалі чемпіонату України. Уродженець Донецька вважається одним з найбільш титулованих вітчизняних тренерів.

Харківські “Соколи” здобули сенсаційну перемогу над лідером чемпіонату

Контракт з наставником був підписаний на три роки. У ньому також передбачена можливість продовження ще на два роки. На рахунку Плеханова два виходи до фіналу Суперліги – в сезоні 2013/2014 з баскетбольним клубом “Донецьк” і торік з “Запоріжжя”. Крім того, він керував молодіжною збірною України та домагався бронзових медалей з “Кривбасом”. Новий тренер вже приступив до формування складу “Соколів” на наступний сезон.

 

Нагадаємо, раніше екстренер харківського “Металіста 1925” очолив грузинський клуб “Діла”. Андрій Демченко підписав контракт у січні нинішнього року. До цього 44-річний уродженець Запоріжжя очолював “Металург” з рідного міста, узбекистанський “Обід”, “Верес” (Рівне), ФК Львів і “Металіст 1925”. У харківському клубі Демченко пропрацював трохи більше як рік. На посту головного тренера він змінив колишнього голкіпера збірної України Олександра Горяїнова.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі