Харківські спортсмени отримають по 200 тисяч гривень за участь у Паралімпіаді

У мерії затвердили грошові премії для учасників літніх змагань у Токіо. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради.

Депутати внесли зміни в міську соцпрограму розвитку фізкультури та спорту. Тепер всі учасники XVI літніх Паралімпійських ігор отримають премії в розмірі 200 тисяч гривень незалежно від завойованих медалей.

У мерії нагадали, що за кожне “золото” Паралімпіади харків’яни отримають 75 тисяч, за “срібло” – 50 тисяч, за “бронзу” – 30 тисяч гривень.

Так, Максим Кріпак, який став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020 року, завоював сім нагород серед яких п’ять золотих, отримає 655 тисяч гривень.

“Срібло – значить, є куди прагнути”: п’ятиразовий чемпіон Паралімпіади розповів про медалі, Токіо і мрії

Раніше, президент України Володимир Зеленський присвоїв Кріпаку звання Героя України. Наш плавець зумів завоювати сім нагород, в тому числі п’ять золотих – на дистанції 100 метрів вільним стилем, батерфляєм та на спині, 200 метрів комплексом і 400 метрів вільним стилем. На його рахунку також срібна медаль за плавання на 50 метрів вільним стилем і бронза за естафету. Під час змагань українець встановив три світові рекорди.

Коментарі