Харківський лікар розповів, як захиститися від нового штаму коронавірусу

Євген Комаровський на платформі YouTube опублікував відеозапис з порадами, як протистояти коронавірусу “Дельта”. За словами медика, після мутації “індійський штам” інфекції відрізняється підвищеним ступенем заразності.

У Кабміні продовжили карантин до 31 серпня і озвучили нові обмеження

“За різними джерелами, коронавірус “Дельта” відрізняється від первородного Уханьського тим, що він в 5-15 разів більше заразний. Для виникнення хвороби потрібна менша доза інфікування. Умовно кажучи, щоб Уханьський штам виявив себе в організмі потрібно вдихнути 1000 вірусів, а для зараження коронавірусом “Дельта” досить буде 100″, – розповів лікар.

 

 

Він також зазначив, що при коронавірусі “Дельта” у пацієнтів частіше виникають головний біль, нежить, проблеми зі шлунково-кишковим трактом і діарея.

“Про тяжкість – дані суперечливі. Є інформація про те, що ймовірність потрапити в реанімацію приблизно у два рази вища, ніж для “стандартного” коронавірусу”, – повідомив Комаровський.

Головний санлікар запропонував не пускати невакцинованих дітей у школи

Лікар також вважає, що на сьогодні основні вакцини захищають від важкої форми коронавірусу “Дельта” та здатні уберегти пацієнта від потрапляння в реанімацію. Комаровський рекомендує всім дотримуватися стандартних запобіжних заходів – носити маски, користуватися антисептиком, уникати великого скупчення людей у закритому просторі й утримуватися від поїздок в країни, де зафіксували “індійський штам”.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві цифрової трансформації повідомили про початок бета-тестування “ковідних сертифікатів” у додатку “Дія”. Участь в експерименті може прийняти кожен охочий, хто отримав дві дози вакцини від COVID-19 на території України. Всі тестувальники повинні отримати доступ протягом 48 годин з 1 липня.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі