Харківський суд виніс вирок колишньому начальнику ХНУВС, якого звинувачували у службовій недбалості

Дзержинський районний суд 9 серпня виправдав екскерівника Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба Андрія Алімпієва.

Про це кореспонденту Newsroom повідомив адвокат Максим Журавльов.

У Харкові співробітника військкомату затримали за підозрою в отриманні хабаря

За його словами, в час слідства справу перекваліфікували зі статті 191 (“привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах”) на 425-3 (“службова недбалість до військової служби в особливий період”) КК України.

“Ніяких корупційних складових детективи НАБУ не виявили. Відносно Андрія Алімпієва суд виніс виправдувальний вирок за всіма пунктами звинувачення у зв’язку з відсутністю складу злочину”, – повідомив Максим Журавльов.

Харків’янин звинувачує у побитті чоловіка, який представився військовим прокурором

Нагадаємо, колишній голова ХНУВС і керівник Харківського гарнізону Андрій Алімпієв разом зі своїм заступником Ігорем Никифоровим у листопаді 2017 року були затримані військовою прокуратурою. Силовики запідозрили офіцерів в нецільовому витрачанні 2,4 мільйона гривень, у зв’язку з чим відкрили кримінальне провадження за статтею 191 КК України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі