Харківській судді, підозрюваній в отриманні хабара, загрожує звільнення

Вища рада правосуддя прийняла рішення залучити до дисциплінарної відповідальності суддю Дзержинського райсуду Харкова Ірину Грищенко. Раніше її вже неодноразово усували від роботи через підозру в отриманні хабаря. Про це повідомили в ВСП.

Порошенко звільнив суддю, яка посадила активістів на 15 діб

Нагадаємо, жінку затримали 28 травня минулого року. За даними слідства, заступник голови райсуду отримала $4000. За цю суму вона повинна була винести постанову про повернення обвинуваченому $30 тисяч, вилучених під час обшуку. Вищий антикорупційний суд України обрав їй запобіжний захід у вигляді застави у 186 тисяч гривень. Крім того, служительку Феміди відсторонили від роботи на два місяці, після чого цей термін неодноразово продовжували.

Зараз розгляд справи йде у Вищому антикорупційному суді. Однак рада правосуддя прийшла до висновку, що Ірина Грищенко могла поза процесом спілкуватися з особою, яка притягається до адміністративної відповідальності. У зв’язку з цим Третя дисциплінарна палата ВСП планує клопотати про звільнення судді з посади. Але остаточне рішення буде прийматися на засіданні Вищої ради правосуддя.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі