Харківський завод отримає понад мільярд гривень за ремонт пакистанських танків

Харківський завод імені Малишева став одним з українських підприємств, які виконують масштабне замовлення для Ісламської республіки Пакистан. Загальна вартість контракту склала $85,6 мільйона. Про це повідомили на сайті заводу.

Чекав танки РФ у Харкові: на заводі Малишева звільнили директора з безпеки

Угода була досягнута ще в лютому на виставці IDEX-2021, однак залагодити всі формальності вдалося лише зараз. Тепер завод повинен отримати аванс і налагодити стабільну роботу. Контракт передбачає ремонт танків Т-80УД. Ці бойові машини були поставлені Україною Пакистану ще в кінці 90-х років.

Крім того, в травні командувач армією близькосхідної держави відвідав Харківську область. На одному з військових полігонів йому продемонстрували можливості сучасної української техніки.

“-Для нас цей візит має велике значення. Адже замовлення саме “Оплотів” дасть можливість рівномірно завантажити роботою всі цехи нашого підприємства. Тому сподіваємося, що хороші враження від нашої бойової машини втіляться в нові контракти”, – заявив генеральний директор заводу імені Малишева Василь Крилас.

 

 

Поставка за 2,5 мільйона старих агрегатів для бронетехніки: суд оштрафував винуватця

Нагадаємо, раніше керівником Харківського бронетанкового заводу був призначений 28-річний менеджер. Раніше Герман Сметанін був головним конструктором Львівського бронетанкового заводу, а з 2019 року обіймав посаду директора з виробництва машинобудівного заводу імені Малишева. У декларації новопризначений директор вказав, що володіє п’ятою частиною квартири площею в 43,2 м кв. Його дружині належить третина від квартири в 66 м кв. За рік на заводі імені Малишева Герман Сметанін заробив 734 тисячі гривень. Готівкою він зберігав 35 тисяч доларів, а в банках – 34 тисячі гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі