Харківському метрополітену завищили ціни при купівлі віконних блоків

Комунальне підприємство “Харківський метрополітен” 23 листопада уклало договір з ТОВ “Гуд Він XXI” з придбання віконних блоків з ПВХ на 602,6 тис.грн.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на системи публічних закупівель “ProZorro”.

Було придбано 73,3 кв. м віконних блоків з ПВХ. Один квадратний метр віконного блоку обійшовся в 8220,6 грн. Ця ціна відчутно завищена в порівнянні з початковою вартістю.

На сайті публічних фінансів зазначено, що поставка віконних блоків відбулася 2 грудня, а оплата – 15 грудня 2022 року. Зазначено, що були куплені віконні блоки з ПВХ, без будь-яких додаткових вказівок.

Після скандалу з продуктовими закупівлями з Міноборони звільняється заступник міністра

Для порівняння, та ж фірма продала такі ж віконні блоки:

  • Радіоастрономічному інституту Національної академії наук України, що розташований у Харкові, — 5296,2 гривні за один квадратний метр.
  • Відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради — 6354,1 гривні за квадратний метр. Всього відділ придбав 33,9 квадратного метра віконних блоків. Угода була прийнята в грудні минулого року.
  • Харківському міському психоневрологічному диспансеру № 3 — 6124,8 гривні за квадратний метр.
  • Відділу освіти Слобідської селищної ради Чугуївського району — 4984 гривні за квадратний метр.
  • Харківському комунальному підприємству “інженерні мережі” — 6017,1 гривні за квадратний метр. Однак після постанови угоди підписали додаткову, за якою ціна зменшилася до 4955,5 гривні за квадратний метр.

“Тільки на віконних блоках Харківський метрополітен, ймовірно, переплатив 140-150 тисяч гривень”, — зазначили в ХАЦі.

Коментарі