Після скандалу з продуктовими закупками з Міноборони звільняється заступник міністра

Заступника міністра оборони України В’ячеслава Шаповалова, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, “щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення військових внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування”. Про це повідомили в Міністерстві, опублікувавши відповідну заяву посадовця.

Міністр оборони сьогодні звернувся з відповідним поданням до Кабінету міністрів України.

“Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла. Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань”, – зазначили в оборонному відомстві.

Нагадаємо, раніше засновник проекта “Наші гроші” Юрій Ніколов повідомив, що Міноборони уклало угоди на послуги організації харчування для військових у 2023 році за завищеними цінами. Зокрема, за даними журналіста, яйця прдбали по 17 грн за штуку, картоплю – по 22 грн за кілограм, куряче стегно – по 120 грн.

Міністр оборони Олексій Резніков назвав цей скандал ”штучною інформаційною атакою під вигаданим приводом” і пояснив, що аномальна ціна на яйця, яку сприйняли як 17 гривень за штуку, виявилася технічною помилкою, яку зробив постачальник, вказавщи ціну не за штуки, а за вагу яєць.

“Згідно з нормативами кілограм яєць – це близько двох десятків штук в залежності від сорту. Ціна 170 гривень за кілограм яєць – це 85 гривень за десяток”, — пояснив міністр.

Він також роз’яснив, що оборонне відомство купує не окремі продукти, а комплексну послугу із забезпечення харчування. Тобто доставку певного комплекту продуктів у військові частини, а в окремих випадках – і приготування їжі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі