Харківську область боронить від окупантів боєць із механічним серцем

23-річний харків’янин Максим служить в лавах Національної гвардії України на одному з найгарячіших напрямків в області. Хлопець мав вроджену ваду серця, і в 17 років кардіохірурги провели надскладну операцію, замінивши аортальний клапан на металевий протез. Про це розповіли у пресслужбі Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії.

Харківський акушер родом із Марокко захищає Україну зі зброєю в руках

Переживши зупинку серця —  операція проводиться в умовах штучного кровообігу, тобто на зупиненому серці, —  Максим почав жити повноцінним життям: займався у тренажерному залі, захоплювався кікбоксингом та рукопашним боєм, подорожував, а впродовж останніх 1,5 роки жив та працював у Європі.

“Напередодні повномасштабного вторгнення я повернувся в Україну. 24 лютого я прокинувся від вибухів удома в Харкові. Сказав рідним, що почалася війна. Я обіцяв їх захищати і маю стримати свою обіцянку. Рюкзак в мене вже був зібраний. Я маю так званий “білий” військовий квиток, через серце і не пригідний на військову службу ані в мирний, ані у воєнний час. Далі я пішов у центр соціальної підтримки та комплектування, мені сказали: “Куди ти йдеш? Ти ж не придатний”. Але я наполегливий: прийшов на наступний день, і мене взяли. Далі я опинився у частині Нацгвардії», – розповів Макс.

Харків’янин звик до складних умов життя, оскільки займався у школі виживання, де опанував гірську підготовку, евакуацію пораненого в горах та надання першої допомоги.

“Найстрашніше було в момент, коли на нас рухалася колона танків. У такі моменти не буває страшно тільки божевільним”, – зізнався хлопець.

Макс мріє закінчити курс лідерства для сержантів і отримати відповідне військове звання.

19-річний строковик Нацгвардії збив шостий російський літак

“Я проходжу службу у підрозділі з такими ж добровольцями як я. Ми відрізняємося від противника тим, що маємо мотивацію. Нами керує любов до країни і ми віримо, що над Харківщиною буде впевнено майоріти український стяг”, – підсумував захисник.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі