Харків’яни за пів року 40 тисяч раз порушували правила паркування – мерія

За шість місяців 2021 року жителі міста в чотири рази частіше порушували правила паркування, ніж за аналогічний період минулого року. Даний факт пов’язують з активністю громадян, яка раніше була обмежена через локдауна. Про це повідомили в пресслужбі мерії.

У Харкові прямо посеред міської стоянки побудували м’ясний магазин

“Торік через COVID-19 активність городян була значно меншою. Крім того, збільшився особовий склад інспекторів – якщо раніше працювало 20 осіб, то зараз – 44, і можна охопити більше територій”, – заявив чиновник Департаменту територіального контролю та земельних відносин Олексій Бруслик.

Серед основних порушень: громадяни відмовляються оплачувати стоянку, кидають транспорт під заборонними знаками або на пішохідних переходах. Крім того, нерідко порушниками стають жителі інших міст, де немає таких правил розміщення машин. З початку 2021 року інспектори виписали штрафи на 5,4 мільйона гривень. При цьому багато харків’ян скористалися 50% знижкою – при оплаті порушення протягом 10 днів.

“Вічна стоянка” навпроти Будинку проєктів: міськрада продовжила власнику термін оренди

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова з’явилося місце для стоянки автохамів. Раніше в районі перетину вулиць Маяковського та Трінклера встановили аналогічний “дорожній знак”. Зроблено це було для того, щоб відучити водіїв паркуватися поблизу трамвайних рейок і блокувати рух громадського транспорту. Автовласники, однак, продовжили ігнорувати правила, тому комунальники вирішили вжити додаткових заходів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі