Харків’янин незаконно відправляв збройові запчастини до США — прокуратура

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, 54-річний харків’янин за допомогою міжнародного поштового сервісу відправляв до США деталі вогнепальної зброї. Щоб приховати свою діяльність, чоловік у супровідні документи вносив неправдиві дані про товар.

Обшуки під Харковом: в Україну ввозили авто з РФ без розмитнення та міняли номери

Під час слідства правоохоронці зафіксували кілька випадків контрабанди, а також запобігли 16 відправок нелегальних посилок за кордон.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 15 (“замах на злочин”) та 201 (“переміщення товарів, валюти, цінностей та інших предметів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю”) КК України.

Росіянин намагався вивезти з України 130-річний годинник Patek Philippe

Під час обшуку будинку фігуранта силовики вилучили запчастини до вогнепальної зброї, електронну техніку та інші речові докази. Чоловікові вручили підозру, зараз вирішується питання про взяття його під варту. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, раніше правоохоронці перекрили великий канал поставок наркотиків з Харківської області в сусідній регіон. Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції. Як встановили оперативники, 21-річний житель Павлограда замовляв через месенджер заборонені речовини та отримував їх за допомогою кур’єрської пошти.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі