Ховався у лісосмугах і намагався втекти: у Харківській області затримали поліцейського-зрадника

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією у Харківській області затримали колишнього правоохоронця. Під час окупації міста Балаклія він перейшов на бік ворога та почав служити у так званій «народній поліції».

Як повідомили у пресслужбі ДБР, зрадник разом з окупантами патрулював вулиці Балаклії. Під час своїх рейдів вони вишукували місцевих патріотів, а також всіх, хто мав хоч якесь відношення до Збройних сил України чи правоохоронних органів. Крім того, за вказівкою своїх кураторів, він охороняв різні об’єкти у місті.

Чергували з рашистами на блокпостах і обшукували будинки колег: десятьом поліцейським із Вовчанська повідомили про підозру (Фото)

Після втечі російських військових зрадник позбувся своїх мобільних телефонів та форми, яку йому видали. Деякий час він переховувався у лісосмугах, а згодом вирішив тікати до тимчасово окупованої території Донецької області. Втім, ДБР встановило його місцеперебування і затримало.

Наразі колаборанту готуються оголоситит підозру за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі