Чергували з рашистами на блокпостах і обшукували будинки колег: десятьом поліцейським із Вовчанська повідомили про підозру (Фото)

Про це 21 жовтня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Детективи ДБР повідомили про підозру у держзраді десятьом правоохоронцям міста Вовчанськ Чугуївського району. За даними слідства, під час окупації населеного пункту місцеві поліцейські вступили на службу до незаконно створених правоохоронних органів рашистів. Фігуранти разом із загарбниками чергували на блокпостах, проводили обшуки у своїх колишніх колег та їхніх родичів. Зафіксовано також факти пограбування місцевих мешканців.

Після деокупації Вовчанської громади Силами оборони зрадники втекли разом із своїми господарями, дорогою загубивши речі та документи, надані їм для виконання злочинних завдань.

8 жовтня співробітники ДБР провели 16 обшуків у будинках фігурантів, під час яких вилучили формений одяг поліції росії, символіку окупаційних військ росії, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, комп’ютери, флешки, зброю, у тому числі незаконно вилучену у місцевого населення.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронцям повідомили про підозри за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі