Ідентифікували трьох російських військових, які зґвалтували молоду дівчину в Ізюмі

За даними слідства, навесні минулого року під час окупації одного з населених пунктів Харківщини російські військові увірвалися до будинку, де з родиною проживала молода дівчина. Спочатку вони погрожували людям зброєю, а потім почали стрілянину з автоматів в бік господарських приміщень. Після цього вони наказали віддати їм всі засоби зв’язку для перевірки. Переконавшись, що це цивільне населення, російські військові залишили домоволодіння.

Однак вже ввечері цього ж дня окупанти повернулися, наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та повезли її до одного з будинків, де їх очікував командир.  Вони закрили дівчині очі капюшоном, щоб вона не розуміла куди її везуть та не запам‘ятала маршрут. По дорозі російські військові оголювали дівчину. 

Коли вони прибули до будинку, де знаходився 43-річний командир, окупанти по черзі ґвалтували дівчину. При цьому російський командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим. 

Після деокупації дівчина звернулась до правоохоронців з метою притягнення до відповідальності ґвалтівників. 

В Ізюмі знайшли тіло дівчинки, яку росіяни зґвалтували перед вбивством — Офіс президента

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, правоохоронці ідентифікували трьох воєнних злочинців. Це 43-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий, який був водієм, та 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини.

Трьом російським військовослужбовцям заочно оголошено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

З сайту Офісу Генпрокурора України стало відомо, що мова йде про 44-річного полковника Еміля Ахмерова (прізвисько “Вовк”), 25-річного молодшого сержанта Маммі Маммієва та 21-річного рядового Костянтина Шляпнікова (прізвисько “Малой”). Військовий злочин вони скоїли в Ізюмі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

Як встановили розслідувачі “Харківського антикорупційного центру”, полковник Ахмеров зареєстрований та проживає у місті Наро-Фоминськ Московської області. У 2011 році газета міноборони росії “Красная звезда” робила репортаж про на той момент підполковника Ахмерова. Там було вказано, що протягом 10 років його офіцерської служби пройшли у Чечні, Таджикистані, Вірменії та Дагестані.

Фото Ахмерова з його профілю в забороненій соцмережі в Україні

Маммі Маммієв в 2015-2018 роках значився як студент Самарського державного економічного університету.

Ще один з трьох окупантів, якому заочно повідомили про підозру за зґвалтування мешканки Ізюму, Костянтин Шляпніков, вже помер. В російських ЗМІ, в листопаді минулого року повідомили, що у селі Карманове Янаульського району відбулася жалобна церемонія прощання із Шляпніковим. Вказано, що він загинув 24 жовтня 2022 року у місті Сватове Луганської області під час проведення бойових дій.

Шляпніков в грудні 2019 року був призваний на військову строкову службу до лав збройних сил рф. Служив у 1 мотострілецькому батальйоні 752 мотострілецького полку, що дислокується в білгородській області. Після чого продовжив службу у збройних силах рф за контрактом. З лютого по травень минулого року був на війні в Україні. А 1 жовтня 2022 року знову відбув воювати проти України, на посаді водія. Але провоював Шляпніков не дуже довго.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі