В Ізюмі знайшли тіло дівчинки, яку росіяни зґвалтували перед вбивством — Офіс президента

Згідно з офіційними даними Офісу генпрокурора України, за час повномасштабної війни Росії проти України загинуло більш як 8,4 тисяч мирних жителів, зокрема 440 дітей.

“Звірства, з якими ми стикаємося, вражають. Коли наші правоохоронні органи проводили ексгумацію в Ізюмі, то знайшли неповнолітню дівчинку, яку спочатку зґвалтували, а потім жорстоко вбили. Знайшли хлопця, якому перед стратою відрізали статеві органи. Ми виявляємо такі страшні речі щоразу, коли звільняємо новий населений пункт”, – розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час онлайн-виступу на конференції, що відбувається в Парижі.

У Харківській області ексгумували тіло 10-річної дівчинки, яку двічі обстріляли та вбили росіяни

Андрій Єрмак наголосив, що саме спеціальний міжнародний трибунал, до створення якого закликає Україна, дасть змогу відновити справедливість і покарати всіх винних у жахливих злочинах, спричинених найбільшою війною у Європі з часів Другої світової.

“Російські солдати та їхні командири, які скоїли воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності. Однак цього недостатньо. До кримінальної відповідальності за злочин агресії слід притягти російських посадових осіб”, – зазначив Єрмак.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі