Катували струмом і випалювали хрести на тілі: мешканець Куп’янська розповів про тортури окупантів (Відео)

Про це 17 вересня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними Служби безпеки України, через знущання доводилося проходити кожному, хто потрапив на допити до співробітників ФСБ РФ.

Один з мешканців Куп’янська розповів, під час допитів рашисти вибивали з місцевих жителів імена та адреси учасників АТО, бійців територіальної оборони, громадян, які мали проукраїнську позицію. Погрожували стратою на мінному полі та розправою над сім’ями, що залишилися під окупацією.

“Мене на першому допиті хвилин 40 били струмом, стріляли в мене чи то з пневматики, чи то з газового, не знаю – я в мішку був… Били битами чи залізними трубами”, – розповідає потерпілий від російських тортур.

За словами чоловіка, деяким місцевим жиєлям паяльниками випалювали на тілі хрести.

“Умови утримання незаконно ув’язнених українців також були жахливими: у невеликій, призначеній на двох осіб камері, утримували по вісім осіб. Такі дії російсько-окупаційних військ підпадають під ознаки тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження та покарання. Про це ясно зазначено у Конвенції ООН проти тортур 1984 року, учасником якої є й російська федерація”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Співробітники СБУ проводять оперативно-слідчі дії щодо встановлення всіх мешканців деокупованих територій, які постраждали від катувань рашистів.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі