Керівник клубу “патріотичного виховання” з Чугуєва, який ґвалтував і знімав порно з 11-річним вихованцем, отримав довічне ув’язнення

У Львівській області суд визнав винним керівника “Десантно-спортивного навчально-тренувального центру” з Чугуєва Харківської області у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного вихованця, а також виготовленні дитячої порнографії. Чоловікові призначили довічне ув’язнення та сплату 500 тисяч гривень моральної шкоди. Про це стало відомо з вироку Городоцького райсуду Львівської області.

Із матералів суду відомо, що керівник центру для учнів 5-8 класів, який водночас був одним із тренерів, проявляв до хлопчика підвищену увагу, яка виражалася у постійних телефонних дзвінках та періодичному даруванні подарунків. Зокрема, обвинувачений подарував дитині банківську картку з можливістю сплачувати нею різноманітні покупки через Інтернет.

У 2021 році під час екскурсії до військово-морського ліцею в Одесу, скориставшись тимчасовою відсутністю сторонніх осіб, керівник гуртка у приміщенні спального корпусу ліцею вчинив розбещення малолітнього, яке виразилося в обіймах та поцілунках в губи. У подальшому в приміщенні спортклубу та під час виїзних екскурсій обвинувачений примусив хлопця вступати з ним у статеві зносини та знімав це на відео, які зберігав на своєму ноутбуці.

Керівник клубу продовжив чіплятися до хлопця, навіть коли той разом із матір’ю евакуювався через обстріли в інший регіон. Чоловік приїхав до міста Комарно Львівської області та почав зустрічатися з дитиною в безлюдних місцях. Хлопець вступав із своїм тренером у стаеві відносини за винагороду в розмірі 100, 200, 400 гривень, за електронну сигарету та котушку для спінінгу.

На суді потерпілий розповів, що відвідував центр чотири рази на тиждень та залишався на додаткові заняття після того, як усі вихованці їхали додому. Керівник клубу зробив його старшим помічником, виділяв його серед інших учнів, чим він дуже пишався. А ще обнімав його, цілував, пробував запихати руки в штани, називав його “любимий”, “заечка”, “солнишко”, та “пропажа”. Хлопець боявся розчарувати свого наставника, тому старався йому не відмовляти. Також тренер пропонував йому робити фотографії оголених частин тіла, які продавав на чорному ринку, а гроші вони ділили порівну.

За словами хлопця, керівник клубу схиляв його до інтимних стосунків, лякав, що покаже фото і відео батькам, і він боявся цього. Коли відмовлявся від інтиму, то тренер схиляв його розмовами, переконував і знову лякав. При цьому батькам потерпілий нічого не розповідав. Мама дізналася про всі події від слідчого, який подзвонив їй з Харкова. 

На суді матір розповіла, що коли сім’я вже виїхала у Львівську область, керівник гуртка постійно телефонував та навіть прийшов до них додому. Родичі не впустили його, тому він почав кричати і на дітей, і на дорослих, був агресивний. Обвинувачений був дуже настирливим, батько хлопця дзвонив йому з вимогою залишити дитину в спокої. Пізніше потерпілий розповів про все, що з ним сталося, своїй хрещеній.

На суді керівник дитячого центру своєї вини не визнав, будь-які факти розбещення неповнолітнього заперечиі і заявив, що на вилученому з його ноутбука відео не він, і ноутбук не його. До речі, паролем до ноутбука була дата народження потерпілого хлопця. Те, що тренер опинився в тому ж місті на Львівщині, де і його вихованець, назвав випадковістю, та вважає, що хлопець мститься йому, оскільки він не давав йому грошей, тому й оговорює. 

Відомо, що керівником ГО “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр “Чугуїв-1” був Микола Ганжа. Чоловік є в базі “Миротворця” як антиукраїнський пропагандист і один із лідерів місцевого проросійського козацтва. У російських ЗМІ фігуранта прозвали “участником русского сопротивления”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі