Керуючий одного з харківських ЖК напав на блогера (Відео)

Інцидент стався в Шевченківському районі. Про це кореспонденту Newsroom розповів потерпілий харків’янин, блогер Олександр Корсун.

За словами чоловіка, 15 грудня близько 13:30 під час прогулянки на вулиці Данилевського у нього стався конфлікт з керівником ОСББ “Садова гірка”.

“У вільний від роботи час я знімаю відео огляди новобудов. Біля будинку № 40 я побачив огорожу, за якою був дворик. Звірившись з публічною кадастровою картою, я з’ясував, що у цієї ділянки немає відповідного номера. При цьому двір був закритий на замок, а охорона відмовилася пропустити мене”, — розповідає Олександр.

Після цього чоловік відправився в ОСББ, яке обслуговує житловий комплекс, та поцікавився у керівника, чи є у нього документи, що дозволяють встановлювати паркан на ділянці біля будинку.

osmd_sadovaya_gorka.jpg

Фото: Google

“Назустріч мені вийшов Валерій Д., Керівник ОСББ “Садова гірка”. Він повідомив, що всі необхідні документи є, але їх, напевно, поки не внесли в кадастрову карту. Відразу після цього чоловік почав кричати на мене. З метою безпеки я включив відеокамеру, але це лише погіршило ситуацію”, — ділиться блогер.

Стріляв з пейнтбольної зброї: у Харкові стався конфлікт між водіями

За словами Олександра, керівник ОСББ поводився агресивно, використовував ненормативну лексику та намагався відібрати камеру.

Під час сварки обидва чоловіки викликали правоохоронців: блогер — патрульних, А Керівник ОСББ — державну службу охорони.

“Поки їхала поліція, мій опонент в грубій формі став вимагати припинити відеозапис. У якийсь момент він таки вихопив камеру та зник в офісі ОСББ. Через деякий час в тому ж офісі я виявив свою камеру. Але в ній не було карти пам’яті. На мою вимогу повернути флешку охоронці лише розводили руками”, — розповідає Олександр.

У Харкові студент вбив чоловіка одним ударом і отримав умовний термін

По приїзду правоохоронців чоловік написав пояснення і заяву про грабіж щодо Валерія Д. з проханням повернути карту пам’яті з файлами. Патрульні прийняли заяву та передали її своїм колегам для реєстрації. Того ж дня з Олександром зв’язалися співробітники Київського районного відділення поліції. Правоохоронці попросили блогера прийти до відділку і переписати заяву, оскільки перший варіант був “неправильно” складений.

266533895_4816247598398018_5931032420479076806_n.jpg

Фото: Олександр Корсун/Facebook

267233214_4816247688398009_1842556663465639421_n.jpg

Фото: Олександр Корсун/Facebook

“Я приїхав, мене запросили в кабінет, де сиділи двоє оперуповноважених. Вони навіщось сказали мені, що в ЖК “Садова гірка” живуть “непрості” люди і натякнули, що заява про грабіж в кінці року зіпсує їм статистику. Попросили відмовитися від нього. Я людина неконфліктна і увійшов в положення. Пообіцяв, що заберу заяву, як тільки отримаю свою флешку з моєю інформацією назад. Опера з кимось здзвонилися та пообіцяли, що завтра вранці карту пам’яті я зможу забрати на посту охорони ОСББ”, — згадує Олександр.

Конфлікт через носіння масок: на “Держпромі” експодатківець вистрілив у ногу студенту

Наступного дня правоохоронці самі зателефонували блогеру і запропонували зустрітися в центрі Харкова, щоб віддати карту пам’яті особисто.

“На вулиці Сумській, 17 підійшли двоє вже знайомих мені оперативників. Один з них дістав з гаманця мою флешку. Після цього поліцейський попросив мене підписати відмову від заяви. Я не став заперечувати і ми розійшлися. Вдома виявилося, що на флешці видалені кілька файлів. У тому числі відео, на якому зафіксовано момент нападу Валерія Д. на мене”, — розповідає Олександр.

Чоловік спробував зустрітися з керівником ОСББ “Садова гірка” в офісі компанії з приводу зниклих файлів, проте охоронець ЖК сказав, що начальника немає, коли буде — невідомо, і що свій номер мобільного він не залишав.

“Вдома мені вдалося відновити видалені файли. Відео нападу я завантажив на свій YouTube-канал. Не хочу залишати все, як є, планую через час повернутися до цієї проблеми та за допомогою однодумців боротися з незаконною огорожею на вулиці Данилевського, 40”, — підсумував Олександр.

 

 

Кореспондент Newsroom спробував зв’язатися з керівником ОСББ Валерієм Д., щоб надати йому можливість розповісти свою версію подій, проте телефоном компанії на дзвінки не відповідали. Як тільки чоловік вийде на зв’язок, редакція готова доповнити матеріал його коментарем.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі