На Харківщині судитимуть ще одного навідника ударів РФ (Скріни з телефону)

45-річному чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі. Його обвинувачують у “зливі” ворогу інформації про розташування ЗСУ, а також у зберіганні і придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, через месенджер «Телеграм» передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі. Під виглядом пересічного громадянина зловмисник обходив прикордонну місцевість, збирав дані та в подальшому надсилав їх ворогу в текстових повідомленнях із зазначенням координат. Вказана розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Підприємця з Харкова відправили до в’язниці за «злив» росіянам інформації про ЗСУ

Чоловік має сталі проросійські погляди, тому гроші за допомогу ворогу він не отримував.

Під час обшуку вдома у обвинуваченого знайшли близько 40 патронів різного калібру, призначених для стрільби зі зброї системи Калашникова, а також з іншої нарізної вогнепальної зброї. Наразі чоловік перебуває під вартою без права внесення застави.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі