Колаборантці з Харківської області, яка планувала вчити українських дітей за російською програмою, дали тюремний термін

Під час окупації села Гетьманівка Куп’янського району 29-річна місцева мешканка добровільно обійняла посаду «и. о. директора» школи. Колаборантка здійснювала набір технічного персоналу та педагогічного складу до цього закладу, приймала заяви від батьків учнів про вступ дітей до школи.

Бібліотекарці з Харківщини, яка стала старостою села при окупантах, дали 5 років тюрми: як жінка виправдовувалася на суді

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, «директорка» наголошувала на тому, що навчальний процес буде здійснюватись за російською програмою з використанням російських підручників. Крім того, жінка наказала бібліотекарці з’їздити до школи в селище Шевченкове та отримати російські навчальні підручники для 1-11 класів та рюкзаки із російською символікою для учнів. У той же час, українські підручники, які були у школі, що «очолила» обвинувачена, віднесли до приміщення бібліотеки.

Київський райсуд Харкова 14 серпня визнав жінку винною у колабораційній діяльності та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в галузі освіти та займатися освітньою діяльністю на строк 15 років. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі