Помічнику окупаційної адміністрації з Харківської області дали 7 років тюрми з конфіскацією

Влітку 2022 року 47-річний мешканець Куп’янського району добровільно підписав так званий трудовий договір з представниками окупаційної влади. Чоловік зайняв посаду «виконуючого обов’язки помічника начальника Дворічанського територіального управління Куп’янської військово-цивільної адміністрації Харківської області». Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Обіймаючи псевдопосаду, колаборант вирішував соціально-побутові питання мешканців села Кам’янка Куп’янського району Харківської області. Він давав розпорядження з благоустрою населеного пункту, організовував забезпечення мешканців села дровами та видачу їм грошових коштів у розмірі 10000 рублів рф, після чого збирав відомості про отримання зазначених коштів.

Співробітники СБУ затримали зрадника у травні минулого року на звільнених територіях області. На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисника винним у колабораційній діяльності та призначив йому 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі