Колишній зять Добкіна забув вказати в декларації дружину, дохід і вартість квартири – НАЗК

Національне агентство з протидії корупції перевірило декларацію депутата Харківської обласної ради від Партії “Блок Кернеса “успішний Харків” Олега Гуревича, який донедавна був зятем ексгубернатора Михайла Добкіна.

Декларацію обранця перевіряли майже чотири місяці – з 22 червня по 19 жовтня.

Депутат Харківської облради не вніс до декларації дружину Аллу Добкіну

Так, ревізори з’ясували, що він вказав некоректні дані про роботу. У декларації Гуревича було сказано, що він є директором в ТОВ “ЕФГ “Трейдинг”, водночас він вже був депутатом обласної ради, тому повинен був відобразити в документах цей факт. Крім того, Олег Гуревич не вказав дружину Аллу Добкіну і 278,1 тисячі гривень, які вона отримала на банківську карту протягом року. Фахівцям НАЗК він повідомив, що з березня 2020 року вони не вели спільного господарства, тому вважав некоректним вказувати її в декларації. Разом з тим Гуревич та Добкіна офіційно розлучилися лише 28 серпня нинішнього року.

Дочка колишнього мера Харкова розлучилася з чоловіком та повернула дівоче прізвище

Забув Гуревич вказати й вартість квартири в Києві, яку купив у 2015 році. Він пояснив, що пройшло понад три роки з моменту покупки та вартість він просто не пам’ятає. Як з’ясували аналітики, згідно з договором купівлі-продажу, нерухомість в столиці обійшлася в 392,9 тисячі гривень.

Олег Гуревич забув також вказати, що володіє частиною фірми “ЗІМ СВ”. Даючи пояснення, він зізнався НАЗК, що не бере участі в управлінні фірмою та не отримує від неї доходу, тому не став вносити її у фінансовий звіт.

Син Кернеса отримав у подарунок від батька 30 мільйонів гривень

Поза декларацією залишилися і 785 тисяч гривень доходу, отриманого завдяки підприємництву, хоча в податковому звіті ця цифра фігурує. Депутат пояснив, що раніше у нього не було досвіду заповнення декларацій, тому він помилково пропустив ці дані.

НАЗК передали матеріали перевірки співробітницям Національної поліції України.

Коментарі