Колишній мешканець Харкова, який перейшов на бік РФ, наказав підлеглому застрелити пораненого українського військовополоненого

За даними слідства, у кінці березня минулого року окупант на прізвисько «Шаман» разом з іншими російськими терористами незаконно зайняли житловий будинок з прилеглими господарськими спорудами у селі Вільхівка Харківського району та створили «штаб». У сараї окупанти утримували важкопораненого українського бійця та тероборонівців.   

Зайшовши до сараю, підозрюваний почав бити руками та ногами трьох представниів територіальної оборони України з метою отримання інформації щодо інших українських військовослужбовців.  Не отримавши бажаної інформації, за наказом «Шамана» військовослужбовці зс рф під загрозою застосування вогнепальної зброї вивели тероборонівців із сараю, посадили до автомобіля та вивезли. 

Російський військовий на прізвисько «Ангел» спитав у «Шамана», що робити з важкопораненим українським військовим, який лежав у сараї та стікав кров‘ю. Підозрюваний наказав «пустить в расход» українського військового. «Ангел» зняв з плеча автомат та вистрелив в українського бійця, від чого той загинув на місці. 

СБУ встановила двох зрадників, які передавали росіянам координати ЗСУ на Харківщині через екснардепа Святаша

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, 57-річному керівнику бригади «Призрак» на прізвисько «Шаман» заочно оголосили підозру у порушенні законів та звичаїв війни, та віддані наказу на вбивство (ч. 2 ст. 438 КК України). 

Відомо, що військовий злочинець жив у Харкові та з 2014 року підтримував сепаратистів та створення «ХНР». Згодом він втік до окупованого Донецька, де будував свою псевдокар‘єру.

У лютому 2023 року «Шаману» вже було повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі