Колишній регіонал, віце-губернатор і бригадний генерал: кому хочуть присвоїти звання “Почесний громадянин Харківської області”

На засіданні сесії Харківської облради, яке заплановане на 1 грудня, винесуть питання про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області” семи кандидатам. Про це стало відомо з проекту рішення, опублікованого на сайті облради.

В документі сказано, що відзнаку планують присвоїти з метою вшанування та відзначення особистостей, які зробили вагомий внесок у розвиток Харківської області та піднесення її авторитету на державному й міжнародному рівнях.

Харківська міськрада хоче нагородити священиків, у тому числі УПЦ колишнього Московського патріархату

Звання “Почесного громадяна Харківської області” пропонують присвоїти:

начальнику Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександру Волобуєву,

начальнику Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області Раїсі Єремейчук,

депутату Харківської облради від ” Блока Кернеса” та екс-нардепу Олегу Каратуманову (колишній член Партій регіонів та фракції “Опозиційний блок”),

начальнику Харківського гарнізону та начальнику Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, бригадному генералу юстиції Сергію Мельнику,

командувачу Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковнику Олександру Сирському,

першому заступнику голови Харківської обласної військової адміністрації Олександру Скакуну,

виконавчому директору регіональної філії “Південна залізниця” Миколі Уманцю.

Під час попереднього розгляду кандидатур одна із членів експертної ради, директор Інститут клінічної генетики Олена Гречаніна зазначила, що Олег Каратуманов зробив значний внесок у допомогу військовим.

Також депутатам пропонують запровадити поіменне голосування за кожного претендента на звання Почесного громадянина області і скасувати голосування списком. Таку пропозицію внесла “Європейска солідарність”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі