Колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів засудили до 15 років позбавлення волі

Суд виніс вердикт у справі про вбивство голови правління “Автокразбанку” Сергія Кириченка. Винним в організації злочину визнали народного депутата V та VI скликань Верховної Ради. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

“Забув” про квартиру за 4,2 мільйони: Ківі оголосили підозру

Нагадаємо, замовне вбивство сталося ще 2003 року. Банкіра вбили у під’їзді власного будинку у Донецьку. Через 10 років суд ухвалив вирок співучасникам злочину. Однак замовник усі ці роки залишався недосяжним для Феміди.

За даними слідства, ним був бізнесмен та парламентарій Олександр Шепелєв. Силовики дійшли висновку, що він усунув конкурента з бізнесу. Фігуранту також інкримінували вбивство полковника міліції Романа Єрохіна.

У 2006-2010 роках Шепелєв обирався нардепом від Блоку Юлії Тимошенко. Потім перейшов до Партії регіонів, але незабаром повернувся до колишньої політсили. Втім, на виборах 2012 року Шепелєв зазнав поразки.

2013 року екс-депутата затримали в Угорщині за підозрою в організації вбивства та екстрадували до України.

Проте нардеп зумів втекти з машини швидкої допомоги, яка везла його до лікарні. У 2015 році його затримали в Росії і звинуватили в дачі хабара. Втім, невдовзі фігурант уже був на волі.

Як вони проводять літо: законодавча активність нардепів-списочників від Харківщини

Шепелєв повернувся до України, але у лютому 2018 року його знову затримали силовики. Через два роки йому винесли вирок у справі про дачу хабара та втечу з-під варти. Уродженця Горлівки засудили до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі у цій справі розглядають апеляцію.

Тепер Шепелєва визнали винним у вбивстві та засудили до 15 років за ґратами з конфіскацією майна, крім житла. Вердикт поки що не набрав чинності і може бути оскаржений.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі