Колишнього співробітника Генпрокуратури підозрюють у викраденні золотих злитків на 11,8 мільйона

15 серпня НАБУ та САП оголосили підозру колишньому прокурору Генеральної прокуратури. Йому інкримінують незаконне заволодіння майном і службову фальсифікацію. Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

Міністра оборони України часів Януковича підозрюють у держзраді

За даними слідства, злочин стався ще 2019 року. Тоді прокурор провів обшук у банківському сейфі та вилучив вісім кілограмів золотих злитків. Загальна вартість майна становила 11,8 мільйона гривень.

Потім фігурант підробив службові документи та вказав, що воно належить іншій особі. Таким чином правоохоронець зумів присвоїти золото.

СБУ ідентифікувала всіх колаборантів, які вступили до окупаційного “МВС РФ” у Запорізькій області

НАБУ розпочало розслідування після того, як до бюро звернулися родичі власника злитків. Наразі екс-прокурору інкримінують злочини, передбачені статтями 191 (“розтрата або заволодіння майном в особливо великому розмірі”) та 366 (“службове підроблення”) КК України. Якщо провину фігуранта зуміють довести, йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі