Колишню поліцейську з Купʼянська заочно судитимуть за державну зраду

Справу розглядатимуть у Червонозаводському райсуді Харкова. Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, за державну зраду колишній правоохорониці загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Як встановило слідство, обвинувачена перейшла на бік ворога. влітку 2022 року. На той момент вона обіймала посаду інспектора з ювенальної превенції. Жінка встигла побудувати «офіційні трудові відносини» з окупаційною владою та стала «и.о. оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних».

Чергував на російських блокпостах і “здавав” проукраїнських односельчан: на Харківщині піймали зрадника

Відомо, що зрадниця займалась оформленням процесуальних документів відповідно до російського законодавства. Найчастіше вона відбирала «пояснення» у місцевих мешканців, завуальовано вишукуючи проукраїнськи налаштованих громадян. Крім того, під час «Першого дзвоника» вона охороняла ліцей у Купʼянську, щоб свято пройшло «в русском духе». 

Перед деокупацією Харківщини обвинувачена отримала нову посаду — «старшего инспектора по делам несовершеннолетних».  За роботу на окупантів вона щомісяця отримувала 50 тисяч російських рублів. 

Зараз обвинувачена переховується від українського правосуддя на території рф. Зрадниця перебуває в розшуку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі