Конфлікт і бійка з представником військкомату в Харкові: ТЦК дав коментар

Сьогодні в міських Телеграм-каналах розповсюдили відео, на якому співробітник ТЦК у Харкові спочатку нецензурно висловився на адресу жінку, після чого штовхнув і вдарив чоловіка. У конфлікт втрутилися працівники поліції.

У Харківському обласному ТЦК та СП відреагували на інцидент. Попередньо встановили, що конфлікт розпочався через застосування декількома громадянами, які мали ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння, фізичної сили проти військовослужбовців, заявили у ТЦК. Провокативні напади супроводжувались брутальною лайкою та образами гідності військових. При цьому у відео, яке розповсюджується в соцмережах, ці епізоди відсутні.

“У результаті нападу поки не встановлених осіб постраждав солдат роти охорони, якому були завдані тілесні ушкодження. Зокрема, накладені шви на забійну рану у районі вилиці. У ТЦК та СП цей військовослужбовець проходить службу після важкого поранення, якого він зазнав у лютому 2023 року під час захисту Батьківщини”, – розповіли у Харківському ОТЦК.

У Києві чоловік з ножем напав на працівників ТЦК

Правову оцінку інциденту нададуть працівники поліції. Водночас, командування і особовий склад Харківського ОТЦК засуджує дії військовослужбовців, які піддалися на провокування з боку осіб з неадекватною поведінкою.

“Вони не мали, незважаючи на агресивну провокацію, вступати у суперечку та фізичне протистояння. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні дисциплінарні заходи”, – зазначили у ТЦК.

“Те, що сталося, не є нормальним і командування вживає всіх заходів для унеможливлення таких інцидентів”, – додали у терцентрі комплектування.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі