Корпоративні права “Київстару” та “Хелсі” заарештовані судом у справі Фрідмана, Авена та Косогова

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими російські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

Загальна вартість арештованих активів становить понад 17 мільярдів гривень. Серед них, зокрема, фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку, сфера інформаційних технологій і заводи мінеральних вод.

СБУ викрила колаборанта, який працював “дільничним” в окупаційній поліції Куп’янська

Компанія “Київстар” у зв’язку з цим дала коментар на своєму офіційному сайті.

“Компанія працює у звичному режимі, надає 24 млн абонентам високоякісні послуги цифрового електронного зв`язку і є надійним партнером держави та суспільства, сплативши тільки під час повномасштабного вторгнення понад 15 млрд грн податків і зборів, а також 1,4 млрд грн допомоги для подолання наслідків війни й наближення перемоги. Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстару», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунуто від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великої Британії”, — сказано в офіційному коментарі компанії “Київстар”.

Нагадаємо, на підставі доказів, представлених Службою безпеки України, суд прийняв рішення про арешт корпоративних прав трьох російських олігархів — Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова — в Україні. Вони входять до оточення путіна та причетні до фінансування російської агресії проти України. Арешт цих активів має на меті запобігти можливості російських власників перевести їхнє майно на інших осіб, щоб уникнути подальших втрат для України.

Коментарі