Коригував ракетні удари по місту: у Харкові затримали завербованого екс-поліцейського (Відео)

Про це 12 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ у Харкові затримали агента російської спецслужби, який розвідував позиції ЗСУ на східному фронті. Окрім цього, фігурант передавав координати міської інфраструктури. Саме за його “наведенням” агресори завдали ракетного удару по будівлі обласної державної адміністрації та ще семи цивільних об’єктах.

Для передачі даних загарбникам чоловік використовував попередньо відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Розвіддані переправляв у вигляді текстових файлів з докладним описом об’єктів та інформацією про перебування у них людей.

За даними слідства, зрадником є ​​колишній працівник правоохоронних органів, завербований ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році. Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу зловмисника перевели у режим очікування.

З початку повномасштабного вторгнення росії на зв’язок з агентом вийшов його “куратор” і поставив завдання щодо розвідувально-підривної діяльності на сході України. У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли “вивезти” свого прихильника на територію росії та оформити йому громадянство.

Співробітники СБУ завадили планам окупантів та затримали російського агента. Під час обшуку в його будинку правоохоронці вилучили протипіхотні міни, вогнепальну зброю з боєприпасами та радіостанції. Також у квартирі чоловіка виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами таємного листування з представником російської спецслужби. Чоловіку повідомили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Фігуранту загрожує довічний термін позбавлення волі.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі