Кирила Кернеса не допустили на пленарне засідання Харківської міської ради

Кирило Кернес, депутат обласної ради, був не допущений до участі в пленарному засіданні Харківської міської ради. На його думку, ця ситуація стала “ще одним провалом для міської ради щодо дотримання законодавства та правової роботи”.

Свою позицію щодо цього випадку Кирило Кернес висловив у своєму пості у Facebook.

У своєму зверненні до юридичного департаменту, Кирило Кернес наголошував на своєму законному праві, яке гарантує йому статус депутата обласної ради, бути присутнім на сесії міської ради та мати право дорадчого голосу.

Харківський медуніверситет без торгів видав підряд фірмі, яка належить заступникові голови ОВА, — ХАЦ

“На моє звернення щодо участі у пленарному засіданні 16 сесії Харківської міської ради я отримав від юридичного департаменту шаблонну формальну відписку з посиланням на Регламент, яку вони, напевно, зазвичай застосовують у відповідях мешканцям Харкова. Та я не звертався до постійної комісії міськради чи якогось окремого депутата за запрошенням, чи за порукою (на чому акцентується увага у ст. 7 Регламенту Харківської міської ради). Я чітко наголошував на своєму законному праві, що надає мені статус депутата обласної ради, бути, навіть, не просто присутнім на сесії, а мати при цьому право дорадчого голосу. Право, яке гарантує мені статус України, як правової держави. Відмова мені за такими формальними ознаками – це неповага до усього депутатського корпусу Харківської обласної ради, до жителів Харкова та області, а також до пам’яті Геннадія Кернеса, чиє прізвище носить політична сила, якій належить більшість у раді.” — сказано у пості.

Крім того, депутат висловив здивування тим, що його присутність на засіданні лякає деяких представників ради, навіть залишаючись поза рамками закону.

Варто зазначити, що міськрада поки не давала коментарів щодо цієї ситуації.

Коментарі