Масована ракетна атака на Одесу: руйнування та пожежа в історичному центрі міста (Фото, Відео)

У ніч з 22 на 23 липня російські війська знову здійснили масовану атаку на територію Одеси та області. Внаслідок ворожого обстрілу загинула 1 людина, 22 особи отримали поранення, з них 4 дитини.

Ракетна атака спричинила значні пошкодження та руйнування об’єктів цивільної інфраструктури, багатоповерхових та приватних житлових будинків, а також автомобілів громадян. Багато будинків зазнали пошкоджень фасадів та дахів, вікна були вибиті.

У центрі міста зазнав значних руйнувань Спасо-Преображенський кафедральний собор, де в наслідок влучання зайнялась пожежа.

Атака ракетами на Одещині: ворог знову завдав удар по аграрних підприємствах (Фото)

“Ракети проти мирних міст, проти житлових будинків, собору… Жодного виправдання російському злу бути не може. Як і завжди, це зло програє. І за Одесу обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь.” — прокоментував цей акт тероризму президент України Володимир Зеленський.

На місцях подій продовжують працювати працівники поліції спільно з представниками інших служб. Вони фіксують наслідки ворожого наступу, забезпечують охорону територій та пошкоджених будівель, підтримують правопорядок та надають допомогу рятувальникам у ліквідації наслідків.

“Кара за злочини для росії невідворотна. Ворог відповість за кожне забране життя, за кожного травмованого або покаліченого українця, за кожен зруйнований об’єкт. Тримаймо стрій. Вистоїмо. Переможемо. Відновимо.” — висловився з приводу нічної атаки на Одещину прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

“Усім, хто постраждав від цієї чергової терористичної атаки, надається допомога.
Я вдячний усім, хто допомагає людям, і всім, хто думками та емоціями – з Одесою. Ми пройдемо це. Ми повернемо мир. І для цього треба перемогти російське зло.” — зазначив Зеленський.

“Це Спасо-Преображенський кафедральний собор в центрі Одеси, куди росіяни били ракетами. В історичному центрі, який знаходиться під охороною ЮНЕСКО, є руйнування. Це свідомі удари російських терористів, які повторюють практики ІДІЛ. Як має реагувати світ на цей терор? Є декілька кроків. Перший – далекобійні ракети для України. Вони дозволять знищити ворожі можливості по нанесенню цих ударів. Другий – швидке постачання додаткових систем ПРО для захисту українського неба. Збивати типи ракет, якими ворог атакує Одесу, можуть сучасні західні ПРО, які Україна отримувала у незначній кількості. Третій – подальше посилення економічних санкцій, унеможливлення роботи російського ВПК. Четвертий – міжнародна ізоляція росії, як країнами Заходу, так і державами Глобального Півдня. П‘ятий – український Крим має бути демілітаризованим від російських сил.” — заявив керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Після російської атаки, що призвела до руйнування храму, місцеві жителі самоорганізувались та об’єднали зусилля, щоб якомога швидше врятувати храм. У прибиранні взяли участь комунальні служби, працівники храму, місцеві жителі, та навіть діти.

Коментарі